16 Temmuz 2012 Pazartesi

McCANN İnsan Kaynakları Müdürü Pınar Şensoy ile İK Üzerine


İKüzerine.com Söyleşi Serisi

İlk Konuğumuz:




 



McCANN İnsan Kaynakları Müdürü Pınar Şensoy

Sizi tanıyalım?
1986 İstanbul doğumluyum. Psikoloji lisans eğitimini tamamladıktan sonra Galatasaray Üniversitesi’nde İletişim masterı yaptım.

İK’ya nasıl ve ne zaman başladınız?
IK’da kariyer yapmak istediğime Üniversitenin ilk yılında karar verdim bu yüzden  1. Sınıftan itibaren IK alanında staj yapmaya başladım. Profesyonel iş hayatına girişim ise 2008 yılında oldu.

İK konusunda kendinize örnek aldığınız biri var mı?
Henkel’de birlikte çalıştığım İnsan Kaynakları Direktörü Mutlu Türpan örnek aldığım kişiler arasındadır aynı zamanda IK alanında bir çok şey öğrendiğim Murat Karakaş PWC İnsan Kaynakları Kıdemli Müdür’ü de karar alırken mutlaka danıştığım birisidir.

Sizce İK’cılar hangi eğitimleri kesinlikle almalı?
İnsan Davranışlarının neden ve sonuçlarının irdeleneceği eğitimleri mutlaka almalılar. Aynı zamanda işe alımda olmazsa olmaz yetkinlik bazlı mülakat teknikleri eğitimini yeni başlayanlara tavsiye ederim. Burada önemli olan en iyi ve en doğru eğitim firmasını seçmek.

Şirketinizi İK süreçleri nelerdir? Kaç kişilik bir İK ekibi var?
İşe alım, yetenek yönetimi, performans değerlendirme, ücretlendirme ve yan haklar başta olmak üzere, IK süreçlerimizin hepsini 2 kişi olarak yürütüyoruz. Aynı zamanda eğitim ihtiyaç analizlerini tespit edip, çalışanlarımıza yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere eğitim fırsatları sunuyoruz.

Bu sene kaç kişilik bir işe alım öngörüyorsunuz?
Şuan için mevcut ekibi korumaya yönelik uygulamalar geliştiriyoruz. Sene başından beri işe aldığımız kişi sayı ise 26’dır.

Aday başvurularını hangi kaynaklardan topluyorsunuz?
Öncelikle  daha önce bizde staj yapmış kişileri değerlendirmeye alıyoruz.  Bu anlamda stajyer alımlarımızı da titizlikle gerçekleştiriyoruz. Kariyer portalları yanı sıra referans yoluylada adaylara ulaşmaya çalışıyoruz.

Firmanız için aday bulmakta zorlanıyor musunuz?
Ajansımızın sektördeki duruşu itibariyle çoğu pozisyonda sıkıntı yaşamıyoruz ancak tabi ki bizimde sıkıntı yaşadığımız bazı pozisyonlar oluyor bu pozisyonlarda ise uzun süredir üzerinde çalıştığımız ve çalışmaya devam edeceğimiz database’mizden yararlanıyoruz. Her ay yeni kampanyalar doğrultusunda hangi ajanslardan hangi işleri kimler çıkartmış tarama yapıyor ve zengin bir aday havuzu oluşturmak için çaba sarf ediyoruz.

Adaylarda ilk dikkat ettiğiniz nedir?
Şirkete adaptasyonu ilk dikkat ettiğimiz unsur. Biz şirket içerisinde ki iletişime ve saygıya önem veriyor ve dikkat ediyoruz. Bu yüzden adaylarımızda aradığımız en önemli kriter iletişim.


ECT
ikuzerine.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder